מנת כרובית נפלאה עם רוטב אינטנסיבי ועוטף.
מהווים יחד מנת אוממי נהדרת שמשדרגת את השבוע.
הקסם נמצא במרקם הכרובית הצלויה והנגיסה - לא קשה מידי, לא רכה מידי.
מוכנים למתכון?
חומרים:
1 כרובית בינונית
שמן זית
1 ביצה L
3 דגי אנשובי - לטעם דומיננטי יותר אפשר להוסיף עוד 1-2 דגים
1 כפית חומץ תפוחים
1 כף מיץ לימון
¼ כוס פרמזן מגורר
1 שן שום או 1 כפית שום קונפי
⅓ כוס שמן זית
1 כוס עירית קצוצה
אופן ההכנה:
מפרקים את הכרובית לפרחים ומעבירים לקערה גדולה יחד עם העלים והגבעולים - מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב.
מעבירים למגש עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם ל 250 מעלות או למצב גריל. צולים 15-20 דקות עד השחמה יפה. מכבים את התנור ומשאירים את המגש בפנים עם דלת סגורה לעוד 10 דקות - כך הכרובית תהיה צלויה ומעט תתרכך מהאדים.
להכנת רוטב הקיסר: מרתיחים את הביצה בסיר קטן במים רותחים במשך 6 דק. מצננים ומקלפים.
טוחנים את הביצה במעבד מזון יחד עם השום, האנשובי, חומץ התפוחים, מיץ הלימון והפרמזן, תוך הזלפת שמן הזית.
טוחנים למרקם אחיד.
האיחוד המרגש: מעבירים את הכרובית לקערה גדולה, מוסיפים את הרוטב והעירית הקצוצה ומערבבים לכיסוי נעים של כל הכרובית.
טעים עם: פלפל ירוק חריף וקצוץ דק או כתוש / גרידת לימון
Comments