top of page
תמונת הסופר/תTal Meiri

פרחי כרובית ברוטב קיסר

עודכן: 1 ביוני 2022

מנת כרובית נפלאה עם רוטב אינטנסיבי ועוטף.

מהווים יחד מנת אוממי נהדרת שמשדרגת את השבוע.

הקסם נמצא במרקם הכרובית הצלויה והנגיסה - לא קשה מידי, לא רכה מידי.





מוכנים למתכון?

חומרים:

1 כרובית בינונית

שמן זית 

1 ביצה L

3 דגי אנשובי - לטעם דומיננטי יותר אפשר להוסיף עוד 1-2 דגים 

1 כפית חומץ תפוחים

1 כף מיץ לימון  

¼ כוס פרמזן מגורר

1 שן שום או 1 כפית שום קונפי

⅓ כוס שמן זית  

1 כוס עירית קצוצה


אופן ההכנה:

  1. מפרקים את הכרובית לפרחים ומעבירים לקערה גדולה יחד עם העלים והגבעולים - מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב. 

  2. מעבירים למגש עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם ל 250 מעלות או למצב גריל. צולים 15-20 דקות עד השחמה יפה. מכבים את התנור ומשאירים את המגש בפנים עם דלת סגורה לעוד 10 דקות - כך הכרובית תהיה צלויה ומעט תתרכך מהאדים. 

  3. להכנת רוטב הקיסר: מרתיחים את הביצה בסיר קטן במים רותחים במשך 6 דק. מצננים ומקלפים. 

  4. טוחנים את הביצה במעבד מזון יחד עם השום, האנשובי, חומץ התפוחים, מיץ הלימון והפרמזן, תוך הזלפת שמן הזית. 

  5. טוחנים למרקם אחיד.  

  6. האיחוד המרגש: מעבירים את הכרובית לקערה גדולה, מוסיפים את הרוטב והעירית הקצוצה  ומערבבים לכיסוי נעים של כל הכרובית.

טעים עם: פלפל ירוק חריף וקצוץ דק או כתוש / גרידת לימון

871 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page