top of page

בריסקט מרעה גולן עם ירקות צלויים

  • תמונת הסופר/ת: Tal Meiri
    Tal Meiri
  • 16 בספט׳
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 17 בספט׳

בריסקט מפורק עם ירקות צלויים צילמה בכשרון יולי לוביש



אחד הנתחים המאתגרים בעיני הוא הבריסקט. חזה בקר סיבי שבעשייה לא נכונה עלול מאד להתייבש. לרוב אפשר לפגוש אותו מלווה ברוטב מתקתק אבל כאן זה לא הסיפור. הנתח קיבל טעמים עזים מאופן הצלייה והנוזלים שהצטברו בסיר ומירקות מתובלים שמלווים כל ביס לכדי שלמות.


למארז כולל התבלינים ליחצו כאן

לעוד תבלינים משובחים של איילת ליחצו כאן




חומרים לבריסקט:

  • 1.5–2 ק"ג בריסקט (חזה בקר)

  • מלח גס ומפולפלת של איילת

  • 1.5 כוס ציר בקר או מים עם 1 כף רסק עגבניות (לא חובה)

    *הכי חשוב לשמור על הנתח בנוזלים ולכן גם בהמשך אזכיר להוסיף מים או ציר אם יש צורך מעבר לכמות הרשומה פה.

חומרים לירקות הצלויים בתנור:

  • 4–5 עגבניות, חתוכות גס

  • 1 פלפל ירוק חריף

  • 2 בצלים, חתוכים גס

  • 1 פלפל כתום או אדום מתוק

  • 5–6 שיני שום

  • 1 כף מלח גס או מלח שום לימוני

  • 1 כף פלפל שחור גרוס או המפולפלת של איילת

  • שמן זית

 

אופן הכנת הירקות הקלויים:

  1. מחממים תנור ל־250 מעלות.

  2. מערבבים את כל הירקות עם שמן זית, המפולפלת של איילת ומלח שום לימוני.

  3. מפזרים את הירקות בתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור בחום גבוה.

  4. מערבבים את הירקות כל 20 דקות, עד שהן מקבלים השחמה יפה ומתרככים.הקלייה יוצרת טעמים עזים.



אופן הכנת הבריסקט:

  1. מחממים תנור ל־150 מעלות.

  2. מניחים את הבריסקט בתבנית רחבה עם שוליים גבוהים שמתאימה לתנור (קוטר כ 26-28 ס״מ) ויוצקים סביב את הציר או המים עם רסק העגבניות.

  3. מכסים היטב את התבנית במכסה או בנייר אפייה כפול ורדיד אלומיניום.

  4. מכניסים לתנור וצולים במשך 7–8 שעות לפחות.

  5. לאחר כ־5 שעות בודקים אם הנתח זקוק לעוד נוזלים ומוסיפים כוס מים או ציר במידת הצורך.

  6. בתום הצלייה מסירים את הכיסוי, מפרקים את הנתח לסיבים בעזרת שני מזלגות ומערבבים עם נוזלי הרוטב בתבנית.

  7. מגישים את הבריסקט המפורק מעורבב עם הירקות הצלויים, לצד סלט ירוק חמצמץ.


פוסטים אחרונים

הצג הכול
שוק טלה בתנור

שוק טלה בתנור צילום: יולי לוביש שוק טלה, נתח בשר מלא טעם המגיע מחלקו האחורי של הטלה. העצם מוסיפה לנתח עסיסיות וטעמים עמוקים של הטלה בעת...

 
 
 

תגובות


Post: Blog2_Post
bottom of page