top of page

שוק טלה בתנור

  • תמונת הסופר/ת: Tal Meiri
    Tal Meiri
  • 18 בספט׳
  • זמן קריאה 1 דקות

שוק טלה בתנור

צילום: יולי לוביש




שוק טלה, נתח בשר מלא טעם המגיע מחלקו האחורי של הטלה.

העצם מוסיפה לנתח עסיסיות וטעמים עמוקים של הטלה בעת הבישול.


למארז כולל התבלינים ליחצו כאן

לעוד תבלינים משובחים של איילת ליחצו כאן


חומרים:

  • 1 שוק טלה

  • 2 שומר, פרוסים גס

  • 2 כרישות, פרוסות גס

  • 2 קולורבי, פרוסים גס

  • 2 רבעים מכרוב לבן בינוני

  • 5–6 שיני שום

  • 2–3 עלי מרווה

  • ½ כוס יין לבן או רוזה יבש

  • 1 כוס מים

  • 2 כפות מתערובת התבלינים של ניר

  • 1 כף שטוחה פלפל שחור גרוס או המפולפלת של איילת

  • 1 כף שטוחה מלח גס או מלח שום לימוני

  • שמן זית

להגשה: בצל ירוק קצוץ

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים בתחתית סיר כבד או תבנית רחבה ועמוקה המתאימה לתנור (בגודל כ־30 ס"מ) את השומר, הכרישה, הקולורבי והכרוב הלבן.

  2. מניחים מעל הירקות את שוק הטלה, מתבלים בתערובת של ניר, מלח ופלפל.

  3. מוזגים את היין והמים מסביב לנתח, יוצקים מעליו מעט שמן זית ומכסים היטב במכסה או בנייר אפייה כפול ואלומיניום.

  4. מכניסים לבישול ארוך בתנור שחומם מראש ל־160 מעלות, למשך כ־8 שעות, עד שהבשר רך מאוד ומתפרק בקלות.

  5. מסירים את הכיסוי, מעלים את הטמפרטורה ל־200 מעלות וצולים כ־10–15 דקות נוספות להשחמה יפה.

  6. מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ, מוסיפים קורט מלח ומגישים חם.





תגובות


Post: Blog2_Post
bottom of page