top of page
  • תמונת הסופר/תTal Meiri

עוגת שוקולד חמה ואישית


התלבטתי אם לכתוב פונדנט או סופלה אבל אז נעלמתי לשעה כדי לדון עם עצמי מה המינוח הנכון.

היא קלה, היא טעימה, היא מספקת ביותר ואישית. על כן, לאחר שעה של דיונים וקמטים במצח החלטתי שאין צורך להתפלפל עם שמות סקסיים.




מוכנים למתכון?


עוגת שוקולד חמה ואישית

(תבנית שקעים מסיליקון)


חומרים:

3 ביצים בטמפרטורת החדר

2 כף קמח שקדים

5 כפות אריתרתול (להוסיף לפי רמת מתיקות רצויה)

80 גרם שוקולד מריר 85% ומעלה

80 גרם חמאה

קורט מלח גס

לשמור בצד חמאה רכה לשימון התבנית


*אפשר להוסיף 1 כף תמצית וניל איכותי / 1/2 אספרסו קצר / 1 כפית קינמון


אופן ההכנה:

  1. מחממים את תנור ל 180 מעלות ובמקביל במיקסר מקציפים את הביצים למסה אורירית.

  2. במיקרוגל ממיסים את השוקולד עם החמאה בקערה.

  3. מקפלים בעדינות את קמח השקדים, את התוספות במידה והחלטתם לגוון ובלילת השוקולד עם החמאה.

  4. משמנים את השקעים בתבנית ויוצקים באמצעות כף את המסה - כמעט עד הסוף אבל רצוי להשאיר שוליים נקיים של כמה מילימטרים.

  5. אופים במשך 8 דקות ומצננים.

  6. הופכים בזהירות לכף היד או צלחת להוצאת העוגות או מחלצים אם כך/מרית סיליקון.

טעים עם: קצפת מסקרפונה / פירות יער טריים או קפואים



818 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page