החורף אומנם מסרב להיכנס בדלת בשיא תפארתו אבל ניכר שזו העונה ומספיק קר כדי להתמסר למרקים כארוחה שלמה.
זוהי מנה קלאסית המשלבת זמן עבודה קצר (כשהחיים קורים המרק מתבשל) עם פשטות של חומרי גלם בסיסיים ויחד הם יוצרים מנה עם טעמים משמעותיים שתזין את הגוף והנשמה.
מרק בשר
1 ק"ג קוביות כתף/כף בקר
1/4 כוס שמן זית / 30 גרם שומן אווז / שומן בקר לטיגון
1/2 בצל קצוץ
2 גבעולי סלרי פרוסים דק (עד ½ סמ)
1 כף פפריקה מעושנת
½ כפית פפריקה חריפה ומעלה (תלוי רמת חריפות רצויה)
1 כף חוואיג׳
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון גס
1 כף שום קונפי
1 כף שטוחה מלח גס
1 פחית מוטי של עגבניות מרוסקות / 2 כפות רסק מוטי
מים לכיסוי הבשר ועוד 2 סמ מעל (אפשר לשלב ציר בקר כחלק מהנוזלים)
אופן ההכנה:
מטגנים בצל, ושום קונפי עד להשחמה קלה, מוסיפים את הבשר והסלרי ומטגנים להשחמה קלה. מוסיפים את הפפריקות ומערבבים כך שיעטפו את הבשר.
מוסיפים את העגבניות (מרוסקות או רסק), מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את המים ו/או הציר ומביאים לרתיחה.
מנמיכים לאש נמוכה עד בינונית ומבשלים עם מכסה כשעתיים עד שלוש. הבשר מתרכך, המרק מקבל טעם עמוק.
בתאבון! ותקראו לי באינסטגרם לבוא לראות איך יצא לכם.
Comments