• Tal Meiri

דג פורל כבוש שכובש את הלב

את דגי הפורל הנהדרים אני רוכשת מגידול מקומי ומוקפד בקיבוץ דן. אפשר למצוא נקודות מכירה או לרכוש ישירות מהם. דג בשרני, עשיר באומגה 3 וברזל.

אפשר להכין אותו באופנים רבים והיום נכבוש אותו במלח.





מוכנים למתכון?

נתח פורל ורוד טרי במשקל כ 400 גרם

כוס מלח גס לכיסוי מלא של הנתח


לתיבול תוכלו להוסיף את המועדפים שלכם:

פלפל שחור גרוס/ זרעי כוסברה / זרעי שומר / שמיר טרי


להגשה

שמן זית וסקוויז מיץ לימון


אופן ההכנה:

  1. מייבשים היטב את הדג בנייר סופג.

  2. סוגרים את הקופסה ומעבירים למקרר לפחות ל 12 שעות בעדיפות ל 24 שעות.

  3. יום למחרת שוטפים את הנתח תחת מי ברז להורדת המלח והתבלינים. ומשרים כעשר דקות במים קרים.

  4. פורסים לפרוסות בעובי שאוהבים ומגישים עם שמן זית וסקוויז מיץ לימון. הפורל הכבוש נשמר בכלי אטום במקרר כיומיים, ואם רוצים להקפיא שמים בין כל פרוסה נייר אפייה או נייר דגים ושומרים בכלי אטום.


97 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול