top of page
תמונת הסופר/תTal Meiri

בצלים ממולאים בבשר טחון




מנה שדורשת זמן מטבח בשלבים אך כל שלב יחסית פשוט ולא דורש מיומנויות גבוהות.

זו מחבת שעוזרת לי להקדיש זמן למחשבות, פודקסטים או מוזיקה ושווה כל ביס.

את כל הירקות למנה אני מזמינה מאתר עלה הביתה ואת הבשר ממרעה גולן .





בצלים ממולאים 


חומרים לבצל הממולא:

  • 3-4 בצלים לבנים (בינוניים)

  • גבעול סלרי עם העלים 

  • צרור כוסברה

  • צרור פטרוזיליה

  • 4 שיני שום

  • 1 כפית מלח גס

  • ¼ פלפל שחור גרס 

  • ½ בשר טחון - בשר בקר עם שומן כבש טחון “מרעה גולן”


חומרים לרוטב:

  • 1 כף מטבוחת תנור + ⅓ כוס מים 

  • 1 כפית ג’ינג’ר מותסס בדבש 

  • 1 פרוסת שורש גלנגל קצוצה 

  • מים לפי הצורך עד אמצע בצלים הממולאים 


אופן הכנה:

  1. הכנת הבצל: מקלפים את הבצל וחותכים פס לאורכו עד מרכז הבצל. מכניסים למים רותחים למשך כ-10 דקות כדי לרכך אותם. לאחר מכן, מפרידים בזהירות את השכבות לגלדים - אפשר להשתמש בכף כדי להיכנס בין השכבות.

  2. הכנת המילוי: במעבד מזון מקצצים יחד דק את הסלרי, הכוסברה, הפטרוזיליה והשום. מערבבים את הבשר עם הירק הקצוץ ומתבלים במלח ופלפל לפי.

  3. מילוי הבצל: לוקחים גלדי בצל רכים וממלאים אותם בתערובת הבשר והירק.

  4. הכנת הרוטב: במחבת  שיכולה להיכנס לתנור שמים 1 כף של מטבוחת תנור (מתכון בנפרד) ופותחים עם ⅓ כוס מים. 

  5. מסדרים את הבצלים הממולאים במחבת של הרוטב ואת הגלדים הקטנים נועצים בין הבצלים. אם חסר נוזל מוסיפים עוד קצת מים עד אמצע בצל. 

  6. מפזרים את שורש הגלנגל הקצוץ ומוסיפים כפית של ג'ינג'ר מותסס בדבש. מכסים ומבשלים 20 דקות. 

  7. מעבירים ללא מכסה לתנור שחומם מראש במצב גריל או 240 מעלות טורבו לעוד 8-10 דקות או השחמה יפה. 




101 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page