top of page
תמונת הסופר/תTal Meiri

קערה של אושר - בולונז

בתזונה וקטוגנית ודלת פחמימות הרטבים תומכי התזונה ומן הסתם הפסטה לא.


יש לי 3 אופציות שונות להשגת מרקם נגיס שמשתלב עם רטבים שונים ויוצרים יחד קערה הרמונית, טעימה ומשביעה.


הפעם אתרכז באחד האהובים עלי: כרוב פרוס דק לרצועות המטוגנים קלות בחמאה או בשמן זית ואלו משולבים ברוטב עמוק ומספק.



מוכנים למתכון?


חומרים:

1 ק"ג בשר טחון עם 30% שומן (הכי טעים מיקס של צלעות וצוואר)

2 כפות חמאה/ שמן זית

בצל בינוני קצוץ

1 כף שום קונפי

1 כף פפריקה מעושנת

1 כפית פפריקה חריפה

2-3 כפות רסק עגבניות

1/2 כוס מים

שלוק יין אדום יבש

1 כפית מלח גס

1/2 פלפל שחור גרוס


רבע כרוב לבן - חתוך לרצועות דקות

1 כף גדושה של חמאה או 2 כפות שמן זית


אופן ההכנה:

  1. מחממים במחבת על להבה בינונית את החמאה או השמן ומוסיפים את הבצל. מאדים כ-5 דקות ומוסיפים את הבשר ושום קונפי. מפוררים את הבשר עם כף עץ לצלייה אחידה, מוסיפים את התבלינים ומטגנים כ-3 דקות. 

  2. מוסיפים את רסק העגבניות, המים והיין ומבשלים תוך ערבוב במשך 15 דקות, עד שהבשר מעלה ניחוח מגרה.

  3. מנמיכים לאש קטנה/חום נמוך ומבשלים ללא מכסה כ 15-20 דקות כשרואים שהנוזלים מצטמצמים מעט.

  4. מכסים לעוד 30 דקות.

  5. בינתיים פורסים לרצועות דקות כרוב לבן ומטגנים דקות ספורות להזהבה וריכוך קל בלבד במחבת עם כף גדושה בחמאה או 2 כפות שמן זית.

  6. האיחוד המרגש: מעבירים את רצועות הכרוב לקערה ומעליהם יוצקים כמה כפות רוטב בולונז.

טעים עם: פרמז'ן / מוצרלה מגורדת / עירית טרייה וקצוצה בהגשה


2,966 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page