רגע לפני שנפרדים מעונת התותים, נאפה עוגה לכבודה.
עוגה נפלאה עם שמן זית ותותים שהשילוב ביניהם מרגש אותי כל פעם מחדש.
עוגת שיש תותים 🍓
תבנית אינגליש קייק
חומרים:
4 ביצים
50 גרם שמן זית
80-90 גרם אריתרטול מ
2 כפות קמח קוקוס / כף מידה של whey protein
1 כוס קמח שקדים
1 כף אבקת אפיה
1 כף תמצית וניל
1/2-1 כוס רוטב תות
1 חופן שקדים פרוסים
רוטב תות:
מבשלים קופסת תותים עד לריכוך
אפשר להוסיף מעט ממתיק - לא הכרחי
מוסיפים 1 כף מיץ מלימון סחוט
טוחנים עם בלנדר מוט
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל 170 מעלות. במקביל מקציפים את החלבונים לקציפה יציבה, מוסיפים את האריתרטול.
מקפלים פנימה את כל שאר החומרים מלבד רוטב התות ויוצקים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפיה.
יוצקים את רוטב התות מעל הבלילה ועם כפית יוצרים דוגמת שיש תוך כדי ערבוב קל בתנועת שמונה ♾️
מפזרים את השקדים הפרוסים ואופים במשך חצי שעה.
מצננים ומגישים עם תותים פרוסים, מעט רוטב תות והזלפה של שמן זית משובח.
וואו נראה מדהים! חשבתי שתותים מלאים בסוכר, האם זה מתאים לתזונה דלת פחמימה/קיטו? תודה :)
הי תודה על המתכון, נראה טעים ביותר! הולכת לנסות בטוח.
רציתי לשאול מהי כמות בגרמים או כוסות של שתי הכפות קמח קוקוס?