עוד מתכון פשוט, מהיר ומפנק שמתאים לחום הקיץ המייגע. כבר אמרתי שאני אוהבת חורף?
מתכון וורסטילי ומתאים לכולםםםםם.
כמו שאר המתכונים בספר בישול טבעי - מתכונים דלי פחמימה וקטוגניים.
להנאתכם המתכון. מחכה לשיתופים, תיוג ותמונות של מה שהכנתם 🤍
שלגונים ארטיקים גלידוניות דלות פחמימה
חומרים:
150 גרם תותים טריים קצוצים מחולקים
100 גרם מסקרפונה
50 גרם שמנת להקצפה (שימו לב שכתבתי גרם ולא מ"ל - יותר נוח לשקול הכל)
50 גרם אבקת חלבון לייצוב.
40 גרם אריתרטול טחון לאבקה (אפשר להתחיל בלי ולהמתיק לפי טעם אישי).
2 כפות לימון סחוט
אופן ההכנה:
גרסת החיים עצמם: טוחנים יחד את כל החומרים ומוזגים את המסה לתבנית ייעודית.
גרסת האינסטוש המושקעת: שמים בצד כ 50 גרם תותים וקוצצים אותם גס. את שאר החומרים טוחנים יחד. מוסיפים את התותים הקצוצים ומוזגים את המסה לתבנית ייעודית.
מעבירים למקפיא לשלוש שעות לפחות.
*אין תבנית ארטיקים? תמזגו את המסה לתבנית קטנה ופרסו לקוביות אחריי הקפאה.
*אפשר להוסיף טעמים של תמצית או גרגירי וניל / קפה / חמאת שקדים / חמאת פיסטוק / אבקות חלבון בטעמים… הבנתם.
*אפשר לקשט עם שקדים קלויים / שוקולד מומס / שוקולד מגורר / פירות יער שונים.
נשמע מעולה.
מה זה אבקת חלבון לייצוב? זה טבעי או משהו מעובד?