Tal Meiri

12 יונ 20221 דקות

עוגת השיש של סבתא זהבה

לא יודעת אם שיתפתי אתכם אי פעם, אבל התהליך האישי והמשפחתי שלנו מאד השפיע על הסביבה הקרובה.

מסקרנות בריאה גם סבא וסבתא הלכו לייעוץ רפואי ולאט לאט עברו לתזונה מבריאה, דלת פחמימות עד קטוגנית, כל אחד ואחת לפי הצרכים והרצונות.

איזה כיף לי שבארוחות שישי הכל מותאם למידותיי :-)

מאז, יש שיתופי פעולה מעניינים וטעימים בין המטבחים שלנו.

בסוף השבוע האחרון סבתא זהבה אפתה עוגת שיש מדהימה שהחזירה טעמים ישנים ומוכרים הביתה.

העוגה ספוגית, מרשימה, סופר טעימה ובריאה.

נרשמה התלהבות והיום העוגה תוגש במסיבת סיום כיתה ח׳ של נועם.

אז כולם, תודו לסבתא זהבה כי מחיאות הכפיים מגיעות לה.

מוכנים למתכון?

(תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)

חומרים:

5 ביצים

80-100 גרם אריתריטול

1 כף פודינג וניל סוויטנגו (להקצפת החלמונים)

קורט מלח

150 גרם קמח שקדים

1/4 כוס שמן זית

1 כף תמצית וניל 

חמאה רכה לשימון התבנית

 

1/2 כוס שוקולד מריר 85% קצוץ גס או שוקולד צ'יפס 

1/4 כוס שמנת להקצפה 38%

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל 170 מעלות.

  2. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עם אריתרטול ומלח. מקציפים את החלמונים בנפרד עם הפודינג, במהירות גבוהה עד שמתקבלת מסה תפוחה.

  3. מוסיפים לחלמונים את תמצית הוניל, שמן וקמח השקדים ומערבבים לאיחוד.

מקפלים פנימה את החלבונים המוקצפים בתנועות עדינות שישמרו על האווריריות. 

  1. ממיסים את השוקולד במיקרו יחד עם השמנת בפולסים של 30 שניות ומערבבים.

  2. מעבירים לתבנית משומנת בחמאה את מסת העוגה ומזלפים את רוטב השוקולד - באמצעות סכין מטמיעים בתנועות שמיניות את השוקולד כך שתווצר דוגמת שיש.

  3. אופים במשך 35-40 דקות. 

    64953
    10